Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
League of Legend Hakkında Genel Bilgilendirme

League of Legend Hakkında Genel Bilgilendirme

League of Legends nasıl bir oyundur? Minimum ve önerilen sistem gereksinimleri? Bu soruların cevaplarını sizin için hazırladık.

League of Legends Bilinen Adı İle LoL Nasıl Bir Oyundur ?

Yaygın olarak LoL olarak adlandırılan League of Legends , Riot Games tarafından geliştirilen ve 2009 yılında yayınlanan çok oyunculu çevrimiçi savaş arenası video oyunudur. Ekim 2009'da piyasaya sürülmesinden bu yana, oynaması ücretsiz olup Microsoft Windows ve macOS için indirilebilir durumdadır.

Oyunda, beş oyuncudan oluşan iki takım bulunmaktadır. On oyuncunun her biri, benzersiz yeteneklere ve farklı oyun tarzlarına sahip "şampiyon" olarak bilinen bir karakteri kontrol eder. Bir maç sırasında şampiyonlar, deneyim puanları toplayarak, altın kazanarak ve rakip takımı yenmek için eşyalar satın alarak daha güçlü hale gelir. Oyunun ana modu olan Sihirdar Vadisi'nde bir takım, düşman üssüne doğru 3 koridordan ilerlemeye çalışmaktadır. Her koridorda 3 adet Kule adı verilen ve düşman birliklerine güçlü saldırılar yapan yapılar bulunmaktadır. Koridorda bulunan son kule inhibitör adı verilen yapıyı korumak ve savunmaktadır. İnhibitör adı verilen yapı düşman birlikler tarafından yıkılırsa o koridordan güçlendirilmiş minyonlar gelmeye başlar. İnhibitörlerden sonra yıkılması gereken esas hedef olan Nexus'u koruyan 2 adet kule daha bulunmaktadır. Takımlar bu kuleleri yıktıktan sonra Nexus'a yeterli hasarı vererek bu yapıyı yok edip oyunu kazanmaktadır.

League of Legend Hakkında Genel Bilgilendirme

League of Legends Hesapları

Dünya çapında milyonların oynadığı bu eğlence ve rekabet dolu oyuna dahil olmak için yapmanız gereken sadece kendinize ait bir hesap oluşturmak veya daha basit bir yol olan dereceli oyunlara hazır ve birbirinden şık göz kamaştıran güzellikte kostümlere sahip hesap satın alarak rekabet dolu bu arenaya hızlı bir giriş yapabilirsiniz. Birbirinden değerli bu hesapları satın almak için buraya tıklamanız yeterli olacak. Oyunu bırakmak, ara vermek veya yeni bir başlangıç yapmak isteyenler için ise mevcut hesaplarını için binlerce kişinin tercihi olan sitemize kayıt olduktan sonra yapmaları gereken tek şey ilan oluşturarak hesabını yüzbinlerin beğenisine sunmak olacaktır.

LoL Hesabıma Nasıl Riot Points Alırım ?

Riot Points bilinen adı ile RP ile oyun içerisinde kısa süreliğine gelen etkinlikler için özel kartları ve kostümleri, sürekli olarak mevcut bulunan ve içerisinden sürpriz oyun içeriklerinin çıktığı sandık satın alabilir veya favori şampiyonunuz için en beğendiğiniz kostümü satın alabilirsiniz. Uygun fiyatlı Riot Pointslere ulaşmak ve indirim fırsatını kaçırmamak için yapmanız gereken tek şey buraya tıklayarak ilgili sayfaya gitmek olacak.

League of Legend Hakkında Genel Bilgilendirme

Lol Sistem Gereksinimleri

MOBA türünün en başarılı örneklerinden bir tanesi olan League of Legends’ın minimum ve önerilen gereksinimlerini merak ediyor olabilirsiniz. Peki, tüm dünyada milyonlarca oyuncu tarafından oynanan video oyununun sistem gereksinimleri neler?


LoL Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7 / 8 / 10

İşlemci: Intel Core i3-530 ya da AMD A6-3650

Ekran Kartı: Nvidia GeForce 9600GT / AMD: HD 6570 / Intel HD 4600

VRAM: 1 GB

RAM: 2 GB

Depolama Alanı: 16 GB kullanılabilir alan (HDD)

Önerilen Grafik Ayarları: Düşük

Önerilen Çözünürlük: 1024 x 768 piksel

LoL Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 10

İşlemci: Intel Core i5-3300 veya AMD Ryzen 3 1200

Ekran Kartı: Nvidia GeForce 560 / AMD Radeon HD 6950 / Intel UHD 630

VRAM: 2 GB

RAM: 4 GB

Depolama Alanı: 16 GB kullanılabilir alan (SSD)

Önerilen Grafik Ayarları: Yüksek

Önerilen Çözünürlük: 1920 x 1080 piksel